TUFFT

Jag gjorde några löften för ett tag sen. Ni vet äta nyttigare och bla bla.. Var iofs i löftesögonblicket helt övertygad om att jag skulle klara det utan problem. Låt oss säga att det där var naivt. Men efter idag har jag med mycket blandade känslor fått en kalldusch (metaforisk alltså, duschen efter idrotten var skitvarm) som kommer tvinga mig till att hålla mitt löfte. Finns inga alternativ. Löftet som jag gjorde mest på skoj snarare än att jag behöver det, eller jo man kan alltid äta nyttigare, måste jag nu hålla.
Kost får bli vårens projekt alltså.
Jag som verkligen inte är en sån där människa... En sån där "havregrynsgröt är godare än rostmackor"-person.
Det här kommer inte att bli lätt.

Ge mig en vecka och jag kommer seriöst se det här när jag tittar ner.
chocolate_keyboard_1.jpg
Ja det är gjort av choklad..

TICK-TOCK

Man säger att tiden går fortare när man har roligt.

Man menar antagligen fortare i jämförelse med när man har tråkigt. Detta faktum känner alla till och man håller med. För visst känns entimmes-programmet av Desperate Housewives så mycket kortare än entimmes-lektionen i moderna språk?

Anledningen borde väl vara att när vi ägnar vår tid åt saker vi tycker är roliga (behöver jag säga att det i mitt fall är DH-avsnittet) tänker vi inte på hur lång tid det går. Vi är ju så fokuserade på allt det roliga! När det sen börjar snackas franska verb börjar jag ganska snart räkna ner minuterna tills jag får gå därifrån. Med andra ord, när vi har tråkigt är vi fokuserade just på hur lång tid det går.

Betyder detta att vi uppfattar att tiden går långsammare när vi är medvetna om tiden?

Jag antar att det kan tyckas konstigt att jag helt plötsligt börjar snacka om tid hit och dit. Det är inte precis så att jag sitter här 89 år gammal och känner att sanden i timglaset snart är slut. Jag har rätt gott om tid och borde inte ens behöva bry mig. Men det är intressant att tänka att samtidigt som jag gör mig iordning för kväll börjar människor på andra sidan Atlanten sin dag. Rinner min tid ut före deras? Eller fylls den på hela tiden för oss alla?

Man säger att tiden går fortare när man har roligt.
Jag ska ha sjukt roligt i 7 veckor.

BORTGLÖMT





Blev inte så mycket av den där vinkällaren...

Det har blivit mycket bilder ett tag känner jag. Fyller ut avsaknaden av text på så vis.. Får väl motivera mig själv till ett bättre inlägg (med faktiska ord man kan läsa) ikväll.  

"Jobbar"


LÅNGT BORTA


SEE THROUGH



Bilden visar det inte riktigt men det är iaf en plastväska. Det svarta inuti är en påse. Antagligen för att man inte ska behöva ha endast snygga saker i väskan. De fula stoppar man i påsen haha. Jag gillar den, speciellt rephantagen. Påminner om påsen jag och Julia designade som första uppgift i företagsekonomi A.. 
Från Scorett för den som ville veta det.


ÄNNUENTORSDAG

Jag kan väl inte känna mig ensam redan heller? Tänk er Anna i solsidans dialekt så sitter den meningen fint.
Märker redan nu hur jag kommer hantera de kommande veckorna. Genom att överösa mig själv med arbete. UF tar mest tid just nu. Sen kommer körkortet. Sen kommer vanligt skolarbete. Sen kommer avslappning. Är det ett skämt eller?
Nej skämtet är att jag samtidigt sitter och läser ett häfte om hälsa och hur viktigt det är med avslappning och sömn och att man inte stressar. Ha!

ÅH


Marc by Marc Jacobs

l.i.f.e.g.o.e.s.o.n

Jag är omringad av klädhögar. Det ligger skjortor i en prydlig hög. Jeans i en annan. När jag nu säger att det också finns en hög med Happy Socks förstår nog de flesta att det inte är mina kläder.. Det är med blandade känslor jag "hjälper" Lukas med packningen inför USA. Avundsjukan är den känsla som just nu har övertaget. Känns också lite trist att veta att man förmodligen kommer spendera nästkommande 7 helger med Lasse Kronér som sällskap. Från TV-rutan...
Lite Askungen-känsla faktiskt.
Ni vet "vad är väl en bal på slottet...."?
Förövrigt hade jag förväntat mig att torr asfalt, blå himmel och vårkläder skulle vara aktuellt nu. Jag ger det en vecka. Sen kommer jag troligen trotsa kylan oavsett vad. Min vinterjacka tynger mig.
last year

IGÅR-IDAG-IMORGON


Har inte mycket att säga. Det är fredag. Jag är trött. Jag har jobbat med UF. Jag vill ha godis. Jag vill inte vilja ha godis. Jag vill ha vår. Jag gillar korta meningar. Hejdå.

ONSDAG

Det där med pluggande asså.. Det kommer aldrig bli min grej. Hur mycket man än försöker komma in i det (hallå jag har försökt i 11 år) verkar jag inte lyckas. Känner dessutom att morgondagen blir den mentalt tuffaste på länge. I'm not prepared.
Men jag jobbar på det så nu ska jag unna mig själv några timmars sömn.
Foto:
Foto:
godis..


..ifall inte nån sätter fart

Hinner med ett snabbt inlägg innan jag dyker ner i pluggkoma. Trots att det är tisdag blir det söndagsplugg, det blir så när man tar det (för) lugnt på helgerna.
Förövrigt har jag lekt Ida-i-Idas-sommarvisa idag. Försökte mixtra med vädret så att snön smälte fortare..
Nu har jag kört runt på de vackra landsvägarna vi har och eftersom pappa som satt bredvid höll sig tyst så kunde jag nästan inbilla mig att han inte satt där alls.
Jag är rätt så taggad på körkort nu!

Det var allt, nu ska jag göra som resten av EP09
hänga på laromedelwebbar!

Adjö

ELSA PÅ VÄGGEN


JEUDI

Har varit så tydligt hur vädret påverkar dagarna denna veckan. Måndag och tisdag gick fort som attan och jag gick omkring i skolkorridorerna och log som ett fån utan någon speciell anledning. Solen lyste och jag fick åter lite hopp. Idag har jag känt mig ungefär som färgen grå. Dyster och tråkig. Försöker dock att inte fastna i torsdagshumör (vanligen kallat måndagshumör) eftersom jag vet att leendet kommer tillbaka i samma stund som solen.

Födelsedagen igår blev bättre än väntat. Den fick en fin början med tårta till frukost, fin mitt med överraskningar från vänner och ett fint slut med den jag helst ville umgås med. Mina kära klasskompisar vet faktiskt hur man får någon glad. Vi är alltså inte enbart ep-programmerade robotar.

Ledsen att mitt första inlägg som 18 inte blev bättre än såhär.
Jag återkommer när jag åter kommer på något att skriva.




EN DAG

Kan bero på en överdos av pippitröjan men jag vill inte bli vuxen. Inte för att man blir vuxen över en natt (eller vad vet jag, får väl se imorgon) men hela grejen.

Vet inte många 18-åringar som ser sig själva som vuxna. Vuxna för mig är folk med mycket livserfarenheter. Som har "hängt med ett tag". Visst man kan agera vuxet och samla vuxenpoäng men jag ser inte att kaffedrickande, kostymbärande, bilkörande eller aktieträffar gör att en 18-åring får så pass mycket livserfarenhet att den kan kallas vuxen.

Och om det inte beror på livserfarenhet så ser jag ändå en slags våg framför mig. Och så länge den barnsliga sidan väger mest är jag nöjd. Då man faktiskt tycker att totally spies fortfarande är bra och kolasås är ett måste när man äter glass. När det inte längre är vad jag tycker, då ska jag bli orolig.

Jag tänker va barn tills jag inte är det längre.


MIN 18:E MARS

Är jag inne på nu. Det är rätt knäppt att jag officielt har 4 dagar kvar (det är visst snart bara 3) som barn. Som farmor sa till mig för en stund sen. Sen måste du börja ta ansvar...
Tror inte riktigt hon känner mig va?
Förövrigt har jag myst ner mig bland mina alldeles lagom många kuddar och njuter av att vara feberfri. Funderar på om det är dags att vara effektiv imorgon eller om jag ska fortsätta i samma ineffektiva flow som jag kommit in i. Fick dessutom en bok om hur man gör glassorter och blev rejält sugen på att leta fram vår gamla glassmaskin och ägna morgondagen åt att experimentera med det. Jag är en som en 13-åring inne i en bakperiod jag vet.
Men allvarligt, New York Cheesecake, Chocolate Chip Cookie eller Citronyogurtglass. Hur gott?

Right now..tar jag kassa cambilder för det tycker jag är skoj.

Jag ska nog krypa ner ännu längre ner i sängen och somna nu.
God natti.


FEMTE MARS

Man får vara lite glad idag ändå. Of natural causes..


TO THE GRAVE AND BACK

Ungefär i alla fall. Jag har återuppstått efter en tid som levande död. Återuppstått som i att jag står upp. Helt hundra kan jag inte påstå att jag mår. Men det är en hemlighet.
Det kunde blivit en bra helg, det skulle blivit en bra helg.
Jag får nöja mig med en .... helg. Det ar lite synd.
Vad har annars hänt i mitt liv..
Jag har skjutit upp saker som ska göras, kramat Olle Blomqvist, backat med bilen en del, ätit för lite (tack sjukdom - hej sådärkul konsekvenser) och sovit under lektionstid (iofs var jag hemma men..)

Hade önskat att huvudet var lika klart som vädret men det är ganska tät dimma faktiskt..
Förresten har jag svårt för övergångsperioder. Snabbspolning 2 månader?


RSS 2.0