HALLÅHALLÅ

Om ni inte har insett det redan har jag skrivkramp. Även om jag rent tekniskt inte skriver utan..knappar. Jag kommer tillbaka senare. Skulle bara säga just, hallå hallå.

LIGHTS, CAMERA, ...

Ett smakprov från gårdagens filminspelning. Eftersom bilden visar tygrullar inser ni nog att det inte är en actionrulle vi jobbar på.. Spelar ingen roll egentligen. Jag gillar känslan av att i tanken säga "bryt" och sedan stänga av kameran.
Som om jag var min egen chef ungefär.

SORG

Besvikelsen när man väntat på att en serie ska ladda klart (ja jag kollar på serier online, ladda ner är dåligt eeeh...) och precis när man trycker på play så kraschar internet.
Do you feel me? (with the african-american accent på det)
Bloggen, säg hej till min nya hårfärg

BP.

Idag har jag nog spenderat mer timmar framför datorn är timmar ifrån datorn. Anledningen:
http://bakispodden.blogg.se
En podcast, över mina (allas?) förväntningar. Värt att ge en chans i alla fall.

TSLOTAT

Ja vad var det för sjuk förkortning då? Låt mig avslöja att det är en tv-serie. En sån som många (coola?) personer skulle anse...lame. Den utspelar sig i high school miljö och innehåller tonårsgraviditeter vilket självklart betyder att jag sitter som klistrad vid datorn.

Allt verkar ju frid och fröjd men nej. Jag har galet tråkigt och klättrar på väggarna här hemma. Hade så gärna velat ha planer idag. Vill ha en anledning att ta på mig kläder (nej jag sitter inte utan kläder men i morgonrock), tvätta håret och kanske till och med sminka mig.

För den där tonårsmamman på dataskärmen kunde inte bry sig mindre om mitt sunkiga yttre.
Tyvärr.

MIN FREDAGKVÄLL

=soffsittande, tv-tittande och allt som hör till den katergorin. Jag drog mig dock tillbaka till min håla och har nusvårt att besluta om 42-minuters serier är lättare att titta på än en lång film..

Varför bilden då, tänker ni? Fastnade för den när jag blädrade i bildarkivet. Den är från 2010 och mitt hår är extremt tunt där. Det gjorde mig lite glad att det trots allt har gått ett år och att jag snart kan använda mitt hår som vintermössa igen. (Lagom till sommaren kanske)


DEN DÄR MEST AKTIVA-LISTAN...

Alla som har en blogg på blogg.se har ett mål. Att komma med på mest aktiva-listan eftersom man då visas upp på förstasidan vilket leder till en hel drös med läsare. Tro mig, jag talar av erfaranhet. Ironin i det hela är att jag var 14 och inte hade något bättre för mig än att uppdatera bloggen 17 gånger per dag och då med inlägg som "är plopp eller center godast, vad tycker ni?". Bara att titta i arkivet om ni vill ha bevis...

För att hamna på den där åtråvärda listan krävs det att man uppdaterar kanske 10 gånger på en dag. Att man kommenterar på kanske 150 andra bloggar vilket då leder till att dessa 150 bloggare klickar på din länk i kommentaren och ofrivilligt trillar in på din blogg. En besökare - check. Klickar man runt lite på andras bloggar och läser bland kommentarerna ser det ut såhär:

"sv: tack"

"sv: jodå, allt är bra med mig, sj?"

"sv: tack, din header är med fin"

"Allt bra?"

"Fin blogg"

"TÄVLING PÅ MIN BLOGG"

"sv: tack detsamma"

"Hej fin blogg. Följa varandra med bloglovin?" 
  

Det här fiskandet efter läsare är rätt sorgligt. Att ingen längre verkar skriva inlägg som man faktiskt vill att folk ska läsa. Och att man inte heller bryr sig om att läsa andras inlägg utan istället bara är inne på deras bloggar så lång tid som det tar att lämna en liten kommentar (med andra ord få en läsare).

Jag funderar på att göra ett experiment och se exakt hur många kommentarer jag skulle behöva lämna och hur många inlägg jag skulle behöva göra för att återigen ta min rättmätiga plats (!) på mest aktiva-listan. Och framför allt se hur många som faktiskt tar sig tiden att läsa de inlägg jag skriver innan de lämnar en kommentar.

Ja, jag ska nog göra det. Någon dag.



Från mina glansdagar.. Jag vill skratta. Högt.


FREDAG

Solen lyser, himlen är helt galet jäkla blå. Jag och Anton fick för oss att vi skulle ut och gå. Där tog rimmen slut. Promenaden varade ner till skoaffären, till ICA för att köpa en festis (tydligen oerhört viktigt) och sedan hem. En riktig pensionärsrunda. Köper pensionärer festis? Eller är det bara kaffe och mazariner som gäller? Måste fråga farmor..

Poängen var i alla fall att det finns sämre sätt att starta sin fredag.

Förresten hittade jag min egen blogg på andra plats av bloglovins "up and coming" humorbloggar. Det var roligt. And apparently so am I (...ego). Även om sånt egentligen inte betyder någonting..  


REMINDER

Jag tycker fler borde bli besatta av mig.

Egentligen var det där bara ett retoriskt knep för att fånga uppmärksamhet. Ni vet bättre än jag om det lyckades.. Vad jag ville säga var att ni lättare kan öh...hålla koll på mig med bloglovin. Därför ger jag er en länk dit nu.
Klicka på den tack.

k l i c k a  h ä r  s å  k a n s k e  d u  f å r  e v i g t  l i v .


NÅGON INTERNETÖVERMAKT

vill definitivt inte att jag ska få se senaste avsnittet av Gossip Girl. Nu blev jag lite ledsen. Var ju så taggad.


BESEGRAD

Den senaste veckan har jag hört fågelkvitter överallt. Eller nej, det har jag ju inte eftersom det är vinter. Jag har hört twitter överallt. Varje morgon på radion ägnas en oproportioneligt stor del av sändningstiden till att diskutera vad som sägs på twitter för tillfället.

Som om det vore något fantstiskt.

På gårdagens grammisgala togs det återigen upp det där twittrandet. Visserligen med en hint av ironi, som om Ola Salo ville säga till kändissverige att skämmas lite för att de spenderar så mycket tid på twitter.
 
Som om det vore något fantastiskt.

Twitter finns till och med på ställen där det egentligen inte är meningen att det ska finnas - typ facebook. Nu händer det alltså något roligt - vi twittrar om det - och sen facebookar vi om att vi har twittrat om det roliga.

Som om det vore något fantastiskt.

(Saknas väl bara att någon ska blogga om att vi facebookar om att vi twittrar...oj.)
Det som gör mig bekymrad är att jag inte blir upprörd av detta - snarare road. För sanningen är att allt fågelkvitter får mig att vilja kvittra-twittra-whatever jag med. Och det var ju inte alls vad det här blogginläggets punchline skulle vara.

Hur ska vi lösa det här då?
Mamma, kan jag få en iPhone som jag kan twittra alla mina roliga kommentarer med när jag fyller år?


Haha, ser ni mig?

JAG HAR

slagit rekord i att hinna flänga runt mest på kortast tid. Hinner därför inte göra mer än påminna om att jag finns - hej! Nu ska jag fortsätta flänga. Mot Borås den här gången.

Vi ses.


<3

Imorgon kommer det skrivas oändligt många texter om Alla Hjärtans Dag. Faktarutor om varför det firas (något om den där Valentin som alltid tycks dyka upp och något om hur mycket affärerna tjänar på det), något reportage om hur par i våra hembygder träffades och ett och annat recept på kärlek(smums).

Alla hjärtans dag handlar mer och mer om alla andras dagar, planer och historier än om våra egna kan jag tycka. Är inte den egentliga meningen bara att tänka lite extra på personer vi tycker om. Kanske också visa att vi faktiskt tycker om dem? Inte att skriva om hur vi går tillväga när vi visar att vi tycker om dem. (Jag förstår också ironin i att jag sitter och skriver en text om detta - don't worry.)

Vart vill jag komma då? Oavsett om ni inte tycker om någon alls eller ingen tycker om er (det kan faktiskt kännas så ibland) så ska det inte spela någon roll. Alla hjärtans dag borde handla mer om en själv. Typ, mitt hjärtas dag.

Kärlek är ju inte bara till för andra, utan lika mycket för mig själv.

Förra året blev det alla klyschors dag. Finmiddag och Valentine's day. Det hela var dock mycket medvetet och mycket ironiskt (såklart). Jag och Lukas är ju inte såna. Eller okej, jag är ju inte sån. Jag är ju sån som smider planer på hur imorgon ska bli ännu mer klyschigt och alltså ännu mer skrattretande och roligt.

Hjärtformade kakor, konfetti och lipfest till I Will Always Love You, hur låter det?


OSTBÅGARNAS BAKSIDA

Blev nästan lite röd om kinderna när jag snurrade runt i bloggvärlden och hamnade på tre "gå ner i vikt och få victorias secret kropp fram till sommaren"-bloggar. I rad. Samtidigt som jag hade suttit och funderat på om glass eller ostbågar hade varit godast ikväll. För även om vi bor i ett mellanmjölksland och tanken på att berömma sig själv är strikt censurerad så gör det mig ändå glad att jag kan läsa såna bloggar och fortfarande tänka på ostbågar. 

Mmm...cheese...

Förlåt, tappade fokus där en stund. 

Jag visste inte ens att det fanns en hel nisch av bloggar under tidigare nämnd kategori. Har ju hört om modebloggar och fotobloggar och även en del bakbloggar. Men detta måste ju vara en helt ny typ av bakbloggar (läs: rumpbloggar)? 

När blev yttrandefrihet detsamma som "Hej, vill ni veta hur många millimeter min bakdel har minskat den här veckan?"

Jag känner mig så gammal och konservativ..
 


...

Det sämsta med att vara ute i snölandskap är att mina tänder ser så gula ut...


CALIFORNIA DREAMING



SMELLY CAT

Burrigt hår och blossande kinder. Det är jag just nu. Men vad mer hade man kunnat förvänta sig efter många timmar utomhus. Ja faktiskt. Utomhus. Jag lämnade den trygga miljön vid soffan (det bästa med soffan är att det brukar finnas godis i närheten..) och gav mig ut på äventyr. Inte ensam förstås. Diverse Svenljunga-, Ullasjö-, Roasjö- och Boråsmänniskor också. Planen var skridskoåkning och korvgrillning i Revesjö. Stanken i mitt hår avslöjar att planen fulländades. Solen sken också.
Men vet ni? Det finns något vackert i burrigt, rökstinkande hår. Känslan av en mycket lyckad sportlovsdag.
Jag önskar jag kunde visa er några av de smickrande bilderna vi tog. Men eftersom Sophie stod för kameramedtagandet och inte jag, har jag inte såna att visa.
Var katten kommer in i bilden (läs: rubriken) vet jag inte. Men jag blir glad av att tänka på Vänner...

LÄNGTAN

Det finns en bra sak med att fönstrena i biblioteket är smutsiga. Anledningen är att jag faktiskt kan se just hur smutsiga de är. Solen skiner nämligen rakt in genom fönstret och får min vän Sara att återspeglas som en gloriaprydd ängel. Vackert. Solen har varit sällsynt de senaste månaderna och så fort den kommer fram och värmer våra kinder minns man att Sverige inte bjuder på vinter och mörker året runt. Ni förstår att jag faktiskt inte menar "värmer" på riktigt va? Det är trots allt fortfarande -7 ute..

Men drömma om sommaren kan vi. Och låtsas för en stund kan vi också. Sabina är speciellt bra på det då hon får för sig att hosta sommarförfest mitt i vintern. Konstigt tänker ni. Underbart tänker jag (och Sara). Vet inte varför hon hamnade i en parentes. Tror hon gillar den skyddade miljön. Uppmaningen var att rota fram shortsen, sommarklänningarna och solbrillorna.

Det har vi gjort.


HEJ

Vet inte om någon av er tittade på Halv 8 hos mig innan. Om ni gjorde det förstår ni vad jag menar när jag säger att min chokladälskande mage kurrade till extra högt när desserten kom fram på tallrikarna. Herregud så gott, jag måste testa den där mintchokladtårtan. Det får väl bli ett av lovets projekt. Då får man.

Vad hände med det uttrycket, dog det eller?

På tal om lov. Det börjar imorgon. 10 i 4.
Skönt.
Det är mitt sista riktiga lov någonsin.
Mindre skönt.

För att upprätthålla den där procenten av mode som denna bloggen innehåller kan jag visa vad dagens shopping resulterade i. Men det får bli senare. Se det som en cliffhanger. En sjukt intressant sådan.

Nu ska jag återgå till det lika sjukt intressanta Modern Family-avsnittet som jag pausade för detta inlägg.
Så. Sjukt. Dedikerad.


FUN FACT

Det går alldeles utmärkt att sätta upp håret med en skruv och det håller hela dagen. Fanny får stå som konstnär till mästerverket.

TORSDAG

Idag möts ni av samma syn som jag gör varje morgon. Observera gärna att klockan är 9. Jag hade kunnat ha sovmorgon någon timme till men bestämde mig i stället för att utnyttja tiden bättre. Med bättre menar jag att jag hinner runt en sväng på stan innan skolan. Hur ofta händer det?
Men först, frukost.


NU:

Top Model Sverige. Gillar det mer än jag borde.


MINUS 23

Så kallt var det när jag gick till bussen imorse. Det var olidligt. Dåligt ordval. Den 13 minuter långa promenaden var fylld av lidande. Längtan efter USA ökade därmed drastiskt. 43 dagar kvar. Tills dess får jag tiden att gå genom att bocka av saker från min to do list. Till exempel fylla iPoden ljud som skall avnjutas vid ett senare tillfälle.


Tänk att ett foto kan ge bilden av att något är så mycket mer dramatiskt än vad det egentligen är...


MYCKET TRÄNING

Mina ben skakar. Efter ett spinningpass och en runda på gymmet har musklerna gjort sitt för dagen. Det har resulterat i att jag landat i soffan utan planer på att resa mig. Det blev lite kompensation för att jag latade mig i helgen.
Men jag tror inte mina träningsvanor är det mest intressanta jag har att säga.
Mer intressant är det nog att jag, Jenny och Sara slog rekord i att snabbast ta sig från Jensens, till skolan, upp 3 våningar (4 i Saras fall), hämta väskan, ner (lika många våningar), till Boråshallen, byta om till idrott, till spinningsalen. Cirka 11 minuter tog det.

Nu: fortsätta kolla på Biggest loser.

TJUGO

Tjugo månader innebar en surprisebesök från den där rödhåriga killen och tjugo godisar. Ja godisar... han känner mig.


H&M


AN EYE FOR AN EYE



MOTIVATION

På tal om absolut ingenting tycker jag det är väldigt kul när andra uppskattar mina foton. Ökar definitivt motivationen till att ta bra bilder.



FRUKOST DELUXE

Det lyser små strimmor av sol in genom mina fönster. Så länge jag inte drar upp persiennerna kan jag nästan låtsas som det är sommar. Eller åtminstone vår.

Eftersom det är lördag, lade jag ner lite extra tid på frukosten. Den blev fin så jag tyckte ni kunde få se den. Och nej, jag brukar inte äta frukost på silverbricka. Men varför inte? Om jag har en silverbricka är det väl lika bra att den kommer till användning? Om inte annat så sätter den silverkant på tillvaron (ha ha) och är det inte just det lördagar handlar om?
Nu ska jag höra om min mor har planer på att följa med mig och träna. Jag drog på mig träningsbyxorna i alla fall i hopp om att finna lite motivation själv. Får hoppas att det smittar av sig i såna fall..


SOM SAGT, FREDAG

Jag ger er sanningen. Om dem som just nu inte laddar för en helkväll på den såkallade pre-balfesten. Dem är hemma. Och dem äter godis. Jag är en av dem. Antingen är jag en sån där typ som aldrig går utanför hemmet och inte kan stava till fest. Eller så är jag en sån som hellre köper never stop och kollar på Breaking Dawn (oops det där skulle jag inte avslöja...) för att det helt enkelt är så jävla gott.

Och jag köpte inte den lilla påsen heller... 250 gram att ta mig igenom. Working on it. 

BIKINI


Det lyckade spontanköpet som jag tänker glassa runt i på de kaliforniska (?) stränderna i vår. Från Bubbleroom.


FREDAG

Min fredagskänsla började i onsdags kväll, framför Sveriges Mästerkock. Det var lite synd att det kom en torsdag emellan men vad gör det nu - 18.23 en fredag? Ungefär lika mycket som det kostar att le. Inget alltså. Imorgon ska jag socialize med Sara och Jenny. De kommer hit för att prata London. Åh. Har jag nämnt att vi har planer på att flytta dit ett tag? Om inte så har jag nämnt det nu.

Bilden speglar vår relation..
Jag måste verkligen köpa ett nytt minneskort. Påminn mig någon. Eller ni kanske uppskattar augustibilder i februari?


USA-BLOGG

epnollnio.webblogg.se är adressen där alla intresserade föräldrar, kompisar, stalkers och andra kan följa mig och mina 18 klasskamraters tvåmånadersresa till California.

RSS 2.0