HÖRS EFTER HELGEN


GISSA VAD?

Det har gått en vecka sen skolstart och jag önskar det var lov.
I vanliga fall hade jag förmodligen avslutat inlägget efter föregående punkt men eftersom jag känner mig lite busig så fortsätter jag med att dela med mig av två låtar som snurrat runt i mitt huvud precis hela dagen.
Gör vad ni vill med dem.


TRÖTT BLOGGARE SÄGER HEJ

Första riktiga skoldagen avklarad. Jag kommer att gilla måndagar. Speciellt att börja med två och en halv timma bild. Trots det kom jag på mig själv med att redan längta efter helg. Inte idealiskt. 
Efter skolan hade jag så mycket tid att jag unnade mig lite tid med att bara sitta vid mitt skrivbord utan att göra någonting. Det är sant. Jag var lite trött.

Eller ah jag gjorde ju inte ingenting hela tiden. Jag tog ett kort på när jag inte gjorde någonting och det är ju att göra någonting.

HELG

Jag är medveten om att inlägget jag lovade skulle komma igår aldrig kom. Dagen var för kort helt enkelt. För att ändå kort sammanfatta helgen kan jag säga att det i fredags var avskedsfest för Fanny som ska spendera ett år i Frankrike. Det var trevligt men lite tråkigt att behöva säga hej då för ett helt år. I lördags var det riktig pangmiddag hemma hos Werneröds. Eller nej men jag och Lukas fixade biffen (ja men haha) som han så fint uttryckte det. 
Idag har hela dagen ägnats åt broderns konfirmation. Det var underhållande drama i kyrkan (Anton spelade mobboffer) och god mat hemma. 
Nu undrar ni kanske varför jag springer och ler som ett fån? Jag var bara så ivrig att få komma in i kyrkan helt enkelt.   


FRIDAY

Tips på hur man överlever en cykeldag i ösregn: en vän med en bil.

Hinner inte bli ett längre inlägg idag, har tusen saker på G (äta thaimat är det första) (jag gillar inte ens thaimat men det är vad som bjuds och jag är hungrig)..
Kika in imorgon istället, det blir säkert mer party här då.
Adjö!

IMORGON ÄR DET SKOLA


Känns sådär va?

Jag sörsökte illustrera "fett med tråkigt" som min vän Emiilije skulle sagt. Nu ska jag göra något åt det där burret som jag har på huvudet. Den där mjölkpiga-stilen passar inte mig.
Hejhej!







SADFACE

Min sista sovmorgon. På mitt sista sommarlov. EVER. Gick precis åt skogen. Telefonfan ringde och jag väcktes av orden "jag väckte väl dig inte?".
"Nej då det är ingen fara"... Artigheten kommer först.
Jag kan nu antingen ligga och vrida mig fram och tillbaka  för att tvinga mig själv att ha sovmorgon eller så kan jag helt enkelt ge upp och lämna sängen och trixa fram lite frulle.

Jag ville bara uttrycka min stora besvikelse. Jag krävde så lite. Så lite.

20110817

Jag börjar bli så rastlös här hemma att veckor fulla med skola känns lockande. Jag vet i och för sig att det är lockande i si sådär en vecka sen börjar man ångra att man längtade efter det och inte tog vara på de lediga dagarna bättre. Ond cirkel - ja. Jag tror jag har gått in på facebook 546 gånger idag. Vet ni? Det händer inget roligt där oftare än kanske en gång var fjärde timme.

P.S. Jag skrattar fortfarande åt inlägget under...

NATTHUMOR


Lika bra varje gång.


STORSTADSDRÖMMAR


En "lilten" tröst är att jag har 7 veckor i Kalifornien att se fram emot. Då ska det förhoppningsvis plöjas igenom både San Francisco och Los Angeles. 
Men, New York hade varit rätt underbart ändå.

(skulle det ta död på er att slänga in en liten kommentar lite då och då? haha)


CHILLAR


Vaknade 12.38 idag.......

FÖRLÅT


Jag tycker inte om att vara ensam hemma i ett mörkt hus. Jag gjorde tabben att glömma tända alla lampor innan det belv mörkt.. Nu sitter jag och försöker göra ofarliga saker medan jag väntar på att jag ska samla såpass mycket mod att jag kan borsta tänderna. Badrummet ligger hela 10 meter bort!!
Jag vill nu passa på att påminna om min vana att överdriva saker lite lätt. (Fast badrummet är faktiskt 10 meter bort). Ofarliga saker var det ja, jag tänkte att hm's webbshop var ofarlig. Fastnade där ett tag. Det var dumt. Halsbandet är därifrån och jag vill ha det.
Ja det var väl allt. Det här inlägget skrev jag bara för att jag inte har något bättre för mig just nu (samlar som sagt mod..). Därför blev det ett sktiinlägg. Ska sluta skriva det nu innan katastrofen blivit för stor.
Hoppas inte återhämtningstiden blir alltför lång för er.

F-F-FREDAG

Vaknade för sisådär 12 minuter sedan av vad jag tror var pianospel. Eftersom jag i stort sett är den enda som någonsin rör det där pianot är jag fortfarande inte helt säkert på om det var en dröm eller inte. (Har inte vågat mig ut ur mitt rum för att kolla heller). Förövrigt kan jag berätta att mina ben ser ut som tigerben. 50 procent av solbrännan är bortkliad i sömnen - snyggt!
Förövrigt igen kan jag berätta att (faktiskt) hade trevligt igår. Var ute och åt med Lukas, Salle, Anna och Niklas. Sen körde jag bil hem och inbillade mig att jag såg 513 älgar. En bedrift eller?

Nu är jag helt säker på att någon är uppe och plingar på pianot?
Det finns inga mozartmördare va?...

...


KARMA

Det är precis som att något onämnt vill säga mig att det inte är helt okej att spendera två dygn med att göra ingenting. Jag tror på karma lika mycket som vem som helst men jag trodde att grejen var att dåliga saker hände en om man gjorde dåliga saker. Alltså elaka saker, skadade någon osv. Men nu när internet kraschade och förblev kraschlandat i två dygn tänkte jag om lite. Kanske är det större än jag trott. Antagligen finns det något onämnt som kan pusha en i rätt riktning ibland. Jag behövde en push bort från datorn ett tag eftersom det är just framför den jag spenderat alldeles för mycket tid. Vips - internet borta!
Undrar just om nästa steg blir att jag utvecklar någon sortst allergi mot skräpmat..
Bara en tanke..

bw.


Med den bilden skulle man kunna tro att jag skulle skriva att min dag varit upp och ner men det har den inte. Det var mest ett sätt att inleda ett inlägg. Varför det behövdes var faktiskt för att min dag varit ovanligt (haha) händelsefattig. Jag har suttit och glott på en datorskärm varvat med en tvskärm.
Jag vet inte vad som är värst, att det är det enda jag gjort eller att det verkar som om det är just det jag kommer göra resten av dagen. Orkar inte (okej känner inte för) en springrunda tack vare pissregnet som hånats hela dagen. Jag byter ut springrundan mot chokladpudding tror jag.  
Nu ska jag se till att vattna mina blommor.

23.25

Det är en sån kväll som segar sig kvar. Som om den kämpar för att inte ta slut. Men kvällen kommer alltid ta slut som Bones skulle sagt. Tittar någon mer än jag och mamma på Bones? Verkar inte så va? Men gör det då, det är grymt. Vad jag menade med en seg kväll var väl ungefär en sån där kväll då man vill sitta uppe och dricka te, stirra rakt ut i luften och fundera på livet. Kanske känns det bara så för att det är söndag och det för många innebär jobb imorgon. För mig är imorgon precis som idag. Det är det bästa med sommarlov, att glömma bort vilken dag det är. Just för att det inte spelar det minsta roll. Därför behöver jag inte dricka te idag, eller imorgon.
Jag har tid för det senare.

Vilken dag det nu blir spelar ju ingen roll, eller hur?

AVSLUT

Igår kväll tog jag med mig min kompanjon nikon och gick en kvällspromenad. Det kändes som något slags avslut. På sommaren antar jag. Ni kan få se små delar av vår promenad.


...

Sommarens sista stopp - Varberg. När jag kommer hem är sommaren slut. Tror jag skiter i att åka hem.

FÖRE - EFTER


Jag är nöjd och har inte mycket mer att tillägga. Säg att ni gillar den. För det måste ni väl göra?

BLÅGULT

Nu ska jag ut på äventyr!
Nej. Jag ska till ikea. Lite äventyr är det dock eftersom man egentligen aldrig åker dit utan anledning. Ikea står alltså för förändring. Jag gillar förändringar.
Ni måste väl ändå känna igen er i tankarna om allt som ska förändras (till det bättre) efter sommaren.
I mitt fall är det bland annat att komma in i rutinerna igen. Och alltså inte äta godis, chips, kakor, glass, you name it efter varje måltid.. En annan sån sak kan vara allt som ska förändras hos en själv. Sluta vara så sjukt negativ om... allt?
Det är en bra sak. Den tanken har slagit mig varje augusti de senaste åren. Synd att jag känner mig själv bättre än alla andra. Ge upp hoppet med andra ord.

Nej nu går tåget (alfa romeo-tåget) mot jönköping. Bäst jag haffar det.
Hejrå.

VÄLKOMMEN AUGUSTI


Det regnar ute och det gör mig lite sne.

LÖSNINGAR FÖR 8.90:-

Ni minns projekt tre som blev projekt fyra igår? "Öh nej?". Förväntade mig inte det heller, men jag syftar i vilket fall på fotoramarna som skulle få nya foton. Det hela gick bra tills det inte gick bra längre. Mamma råkade ha sönder glaset i en av dem. När vi sen åkte och handlade uppenbarade sig en lösning. Precis mellan tidningshyllan och hyllan med sköljmedel. En glasskiva med exakt rätt mått för 8.90. Succé igen.
Sa ju att det skulle bli en bra dag.

MOMENTS

Jag var nyss ute och sprang och fick se en mycket vacker solnedgång på ett annorlunda sätt. Hela skogen lyste i rött vilket var häftigt som sjutton. Synd att de kort som togs med min minneskamera inte fysiskt kan laddas upp.. Jag kände mig i alla fall som Ronja Rövardotter. Håret var dessutom lika burrigt. 

501


(Shorsten alltså) Ledsen om jag spoilade det för någon som njuter av att lista ut mina kryptiska rubriker...

Projekt 1 och 2 är antingen avklarade eller påbörjade. Det klämdes in ett projekt 3 mellan 2an och den förra trean. Men det är en hemlis tills vidare. Eller ah inte för någon annan än mamma egentligen.
Nu knepar och knåpar jag vidare med den här gamla saken.
Lyssna om ni känner för't.
det är väl ganska bra iaf

pop

När man vaknar upp av att solen skiner in genom parsiennerna i fönstret och skapar såna där streck vet jag alltid att det kommer bli en bra dag. Tror det är psykologiskt. I vilket fall upptäckte jag precis att idag var en sån dag. Och beviset på att min psykologiska teori stämmer fick jag direkt. På bordet framför mig stod nämligen kvarglömda popcorn från igår=sega popcorn=världens bästa frukost.
Fast nej, jag tänker inte bara äta det utan riktig frukost med. Jag älskar frukost ju.
Dagens svåra projekt blir till en början att städa huset. (Till och med det känns roligt tack vare streck-skuggorna jag vaknade till). Projekt två blir att börja smårenovera den stol som mamma fyndade på loppisen. (Och ja, ni kommer få se hur den ser ut). Sista projektet som jag ska försöka hinna med innan sovdags blir att byta ut alla foton i fotoramarna på mitt rum. Gjorde några fynd i en bortglömd låda i vardagsrummet och vips så hade jag nya ramar. Med nya ramar måste det ju komma nya kort med tyckte jag.
Men om jag har så mycket att göra på en enda dag måste jag gå upp ur sängen nu.
Vi hörs losers.


Det är rätt patetiskt att skräpmat kan gör min dag bra innan den knappt har börjat. Nåväl, det vore väl inte första gången mitt liv skilde sig från andras va?

RSS 2.0