//Sheldon, The Big Bang Theory


STORM

Ledsen för den kassa uppdateringen. Eller faktiskt så är jag inte så ledsen för det. Det har varit lite annat i fokus..
Typ plugg.

Innan stormen känner man paniken eftersom man bara ser helheten och då inser hur sjukt mycket man har att göra. Tankar som "det här är inte rimligt, det är fan för mycket" är vanligt förekommande.
Under stormen är det som värst man kämpar sig igenom ett pluggberg som aldrig minskar.
Anledningen? Det fylls på hela tiden.. Men då har sättet att se på plugget ändrats. Nej jag syftade inte på det faktum att man hatar det ännu lite mer än vad man gjorde innan man började.. Man har brutit ner det i små mindre bitar som visserligen suger att ta sig igenom men eftersom man fokuserar på bara en sak går det lite lättare. Tankarna nu är snarare "okej nu har jag gjort klart det med, skööööönt, fast jag har ju väldigt mycket kvar.."
Efter stormen (där jag nu landat) är det dock alltid en stor känsla av att man än en gång lyckats ta sig igenom det. Det är nu man tänker:

Är det verkligen värt det? Rent tekniskt sliter man ju kanske 3/4 av tiden och njuter 1/4. I vilken värld blir den ekvationen positiv?

Jag har iaf lärt mig att njuta av det lilla. Typ 100.000 på pandaspelet.. behöver alltså bara 3 dubbla det nu :)

Tack och adjö, solrosfrö.
(Bert-inspiration igen...)

FEL

Klockan är önsketimme och jag önskar att vi kunde ta tillbaka allt som var bra förut, föra det till nuet och som utbyte skicka tillbaka det som är dåligt till det förflutna.

Det är kallt i mitt rum inatt. Täcket värmer inte tillräckligt.

MAMMA

Om man får, bör jag (och vill jag) tillägna ett inlägg åt ma mère. Jag kan inte direkt påstå att idag var första gången jag insåg hur mycket hon faktiskt bryr sig. Självklart har jag förstått det innan. Men ibland får man såna där "uppvaknanden", det är inte helt rätt ord men jag ska försöka förklara.
 
Senaste tiden har jag åter igen gått tillbaka till en zombie-period alltså en tid då jag bara är. Alla känslor och tankar är halvt bedövade och man bara gör saker som i trans för att man måste. Vissa kanske känner igen sig och ni andra.. anledningen till att ni inte känner igen er ligger med största sannolikhet (haha) inte i att ni inte har upplevt det, det har alla, utan i att jag är helt okej dålig på att förklara känslor.  
Slutsats: Poesi är alltså inte min grej.. too bad.

Man kan ju dock inte konstant gå omkring i trans utan måste vakna upp ibland och det är vid såna uppvaknanden jag alltid inser vissa saker som jag för en tid glömt bort. Dagens uppvaknande gav mig insikten i hur mycket min mamma bryr sig och hur mycket hon engagerar sig.
Och även om alla känner igen sig i situationen då man står och säger "mm...ja...mm jag vet...men JA!" när föräldrarna maler på om hur mycket de ställer upp så..

gör dem ju faktiskt det.
Faktiskt.

101017

Det är söndag kväll. Söndagkvällar som alltid betyder plugg. Det är i alla fall en oskriven regel. Sen om man faktiskt pluggar på söndagkvällarna eller inte är en helt annan diskussion. Vad jag vill komma fram till är att idag var jag så illa tvungen att följa denna oskrivna regel. 2 ½ timmars Oidipus-läsande, matteläxläsande, larmodelswebbsinpekterande, UF-checklist-skrivande och tanke-och-text-formulerande senare sitter jag nu här. Avslappnad.

Anledningen är att jag känner att jag äntligen har kommit in i någon slags rutin, någon slags rytm. Kanske är det musikaliteten som sätter in..

G? D? C? Eller va?

Jag visste redan från början att jag inte skulle komma ihåg det där...

Allt är inte lika jobbigt längre.
Nu när klagandet övergått från nödvändigt till en vanesak.

 
Godnatt.

FREDAG


Och skylten används flitigt..


Synd

Jag har nog lätt för att fastna i småprojekt. Det finns dock ett krav för att det ska inträffa. Projektet måste vara något jag valt själv (företagsrapporter räknas alltså inte). Hade lovat några av mina vapendragare att jag skulle fixa och trixa lite med ett hemligt projekt. Det hade kunnat ta 10 minuter, 15 max. Jag valde att sitta med det lite längre än så, 2 timmar närmare bestämt. Resultatet blev att jag efter två timmars arbete förstörde allt jag gjort för att börja om från scratch. Tillbaka på ruta 1 alltså.

Vanligen gör såna saker mig bara trött och arg. Denna gången flödar inspirationen och jag njuter av att riva ner och bygga om på nytt. Jag tror det kan bli något bra denna gången. I vilket fall, något som kan take my mind off things. såattsäga såattsäga..

Förövrigt var Blondinbellas föreläsning över alla förväntningar, jag är inspirerad. På riktigt. Av en 19-årig Stockholmsblondin.

Säger det mest om henne eller om mig?

För den som har varit lite uppmärksam har himlen varit otroligt vacker nu ikväll (poethanna hej!). Mer perfekt fototillfälle vet jag inte om jag kommer få på länge. Jaja visserligen kan man säkert ta snygga bilder när som helst om man är riktigt bra men nu är ju inte jag det så.
Synd bara att jag fortfarande inte har köpt mig en systemkamera.
Synd bara att min lilla blåa kamera la av igår. 
Synd.

 


Pirayor, Blondinbella och kolasås

Konsten att få en tisdag att verka som en lördag.. Det visade sig inte vara så svårt faktiskt. Enda skillnaden är väl att jag inte brukar sitta omgivet av en ringmur av läxor. Jag har fantiserat fram en vallgrav full med livsfarliga pirayor utanför ringmuren och på så sätt tvingat mig själv till att sitta kvar och ta tag i plugget. Det är såna små knep man får ta till när min svarta (aningen hårda) IKEA-soffa, min 14-tums tjockTV och en skål med glass maränger och nyinköpt kolasås lockar för mycket.

Nu måste jag ju liksom simma över en piraya-vallgrav för att få det och inte ens kolasås är värt det..

Även om det kommer att vara otroligt segt imorgon när Halo börjar spela i min telefon kl 05.20 (ja det ska stå 20 det är alltså inte skrivfel) och säger till mig att jag ska gå upp känner jag mig pepp på att sitta på Folkan och lyssna på Blondinbella. Hon har växt i mina ögon. Kanske faktiskt kan lära mig något av henne (om inte annat något om minkpälsar?)

Nej nu är pausen slut, pirayorna är hungrigare än någonsin och jag får återgå till marknadsföring.


favoriter

...
these precious illusions in my head did not let me down when I was defenseless
and parting with them is like parting with invisible best friends
...


as simple as that

Hur många personer möter man varje dag?
Hur många av de personerna stannar man och pratar med?
Frågar hur de mår eller ens säger hej? 
2 procent? 1 procent?
Jag kan inte annat än fascineras över hur många människor man totalt ignorerar. Jag menar självklart inte att jag brukar gå fram och hälsa på Åke 85 år eller Marit 47 år. Hade jag gjort det hade de väl sprungit därifrån. Hade jag gjort det hade jag kanske fått reda på något om dem. Hade jag lärt känna dem hade jag fått veta många saker om dem. Att Åke en gång var militär? Att Marit precis skilt sig?
Nu ska jag inte fastna vid dessa två fantasimänniskor (fast jag hade inte haft något emot att få höra gamla krigshistorier från Åke...)

Ni har väl gått förbi någons hus och blickat in genom ett fönster lite snabbt? Speciellt de husen med stora panoramafönster. Man får en liten liten inblick i personernas vardag. Ibland kan man till och med se någon gå omkring där inne. Jag får direkt upp en bild i huvudet om hur personens liv ser ut.
 
Jag menar bara att tänk vad lite kunskap man egentligen har. Även om jag lever hela mitt liv och lär mig nya saker varje dag kommer det ändå vara en jätteliten del av vad jag kunde ha lärt mig. Jag vet inte om det jag faktiskt lär mig känns mer betydelsefullt eller mer obetydligt nu..
Tänk om..
Bara tänk om jag hade tagit mig tid att lära känna min metafor-Åke.

Jag måste sluta tänka så mycket när jag ska sova.


what's the point of doing anything, if you'll never notice

Jag är slut, over, finito, trött. O-ri-en-te-ring är jobbigt. Roligt. Förvirrande. Skittråkigt. Befriande. Över.
Det är ändå en skön känsla att veta att jag gjorde rätt bra ifrån mig. Jag kom i tid till starten. Jag hittade till starten. Jag kom inte bort. Jag tog 20 kontroller. Jag tog alla de svåra kontrollerna och sket i dom lätta.

Förresten har jag hittat motivation till plugg nu. Synd bara att vi har en enda skoldag denna vecka. Får helt enkelt hoppas att den håller i sig. Ledarskapinternat = 3 dagar intensivt umgänge med EP09 kanske är precis vad vi behöver..


Några veckor "over there" skulle väl inte skada..

RSS 2.0