EN GÅNG BARN...

Sätta in i diskmaskinen - 1 poäng. Faktiskt sätta igång diskmaskinen - 2 poäng. Ta ut soporna - 1 poäng. Betala räkningar - 5 poäng. Välja den lilla kanelbullen i stället för den stora - 1 (pucko)poäng.

Ni känner till systemet med vuxenpoäng. Den där skalan som inte är samma för någon och som ingen egentligen sammanställer. I stället slänger man bara ur sig beröm till sig själv i form av poäng. Något i den stilen i alla fall. Anledningen till att jag kom in på detta ämnet är att jag sitter cirka 30 centimeter ifrån något som en gång var levande växter men numera går under namnet amöba. För er som inte vet det är ordet amöba för mig ett ord för ett ting som ingen riktigt vet vad man ska kalla. Typ ett ruttet päron. (Jag vet att man skulle kunna gå så långt att man väljer att kalla det "ett ruttet päron" i stället för amöba men vafasen). Hur som helst är växterna döda. Jättedöda. Och sådär frasiga så när man nuddar dem så faller fyra miljarder blomblad ner på golvet. 

Vad har då mina döda amöbor med vuxenpoäng att göra? Jag har inget bättre svar på det än någon annan. Men någonstans gjorde jag en koppling... Ni kanske tror att jag tänker på det uppenbara; att jag inte förtjänar vuxenpoäng eftersom jag inte tog hand om mina blommor. Men nej, varför tänka det uppenbara när man kan gå steget längre? Det är definitivt mycket mer underhållande, och det är trots allt underhållning vi sysslar med här. 
Kanske vill de där växterna bara påminna mig om att jag inte kan komma undan att göra vuxensaker och då tjäna poäng. De vill med andra ord säga - dammsug, NU!

Känns rätt skönt att min första tanke inte var "måste hämta dammsugaren" utan "haha, det där frasiga ljudet lät skojigt jag tror jag ska pilla lite till".



Jo men visst, jag är ju så söt att det är galet. Ikväll ska jag laga biffar. Gotttttt. Ta hand om er kompisar. Och ta hand om era kompisar också när ni ändå är igång.

Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Vill du att jag ska svara?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0