"The Baker"

Okej detta löjligt långa inlägg är mest för min egen skull faktiskt. Sen hindrar jag självklart ingen från att läsa. Jag vill kunna kolla tillbaka på mina inlägg om ett år och minnas detta. Att fantasi är rätt fantastiskt och att man inte alls tappar den ju äldre man blir. Man bara gömmer undan den. När man väl tar fram den fungerar den lika bra som hos en 5-åring.
That's all. Och om ni får för er att läsa: enjoy.

Det var en gång 3 ungdomar som på en retoriklektion skulle hålla ett tal om en fiktiv person. Första steget var att hitta på historien om personen. Till sin hjälp fick de hjärtformade dekorationssträssel och en lackgrej som man använder till julklappar. Så här blev resultatet:

Det här är historien om Börje "Bagarn" Bengtsson. I vissa kretsar kallad "The Baker".
Börje lämnades, precis som Harry Potter, utanför grannens dörr som spädbarn. Föräldrarna är okända. Hur det kom sig att Börje kunde lämnas hos grannarna när ingen visste vilka de andra grannarna (alltså Börjes föräldrar) var är och kommer att förbli ett mysterium. Förmodligen var de mästare på att hålla en låg profil. En egenskap som Börje kom att ärva.

Grannen han växte upp hos var bagare och Börje spenderade därför hela sin uppväxt i sin "fars" bageri. Han jobbade även själv där från det att han var 8 år.
För att ni ska få en klarare bild av Börje kan vi berätta att han är rundlätt om magen (ett måste för en bagare), har krulligt blont hår som nu börjar övergå i grått. Han är ju trots allt 47 år. Börje "Bagarn" Bengtsson har en specialitet. Han bakar nämligen berömda och eftertraktade alla hjärtans dag-bakelser. Ingen vet hur det går till och ingen som har smakat kan riktigt sätta ord på vad bakelserna smakar. De enda ord som återkommer som förklaring är "kärlek". Eftersom Börje är en väldigt kärleksull och öm person är det inte konstigt att just den dagen är hans favorithögtid.

I sin ungdom bestämde sig Börje för att åka till Ryssland. Han gjorde det och träffade ganska omgående Tatjana. Han gifte sig med henne och träffade sedan hennes syster Natasja. Han föll för de båda och eftersom han var en så kärleksfull person såg han inget fel i att även ha Natasja som flickvän. De båda kvinnorna drog med Börja in i en lite tveksam affärsverkamhet. Nämligen pengatvätt. Det var kvinnornas föräldrar och bröder som styrde det hela innan Börje nu tog över. De hade byggt upp ett imperie som sträckte sig ner till Jugoslavien. Tack vare dessa skumma affärer som gjorde att Börje numera inte hade orent mjöl i påsen blev han svinrik(!). Han kunde därför köpa sig in i Bank of England..

Börje trivdes dock inte så bra i Ryssland utan drog sig tillbaka till sitt hem. Han sköter dock fortfarande sina affärer hemifrån. Han är fortfarande bagare och driver sitt bageri tillsammans med sin kompanjon Herr Söderberg. Som råkar vara en tårtätande apa. Förut hade Börje en iller men den dog tyvärr av kakförgiftning.

Hur kunde då Börje hamna i pengatvättsverksamheten från början? Grejen är att Börje är väldigt lättpåverkad. Ett exempel var när det en dag ringde på dörren och någon frågade om han ville gå med i Jehovas vittnen? Jo visst tänkte Börje utan att ha en aning om vad det var för något. Han tatuerade även in ett ankare på axeln efter att ha sett ett program om sjömän på tv. Han är ingen sjöman men tänkte att om dom på tv hade en sån tatuering ville han med ha det.

Börje gillar dock det enkla. Han bor ensam i den tredje delen av Köping, kör en Volvo V70 (även om det i garaget står en BMW) och har en sommarstuga i Storvreta.

Det enda som sticker ut är Börjes dröm. Han vill baka bröllopstårtan till Lady GaGa.



Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Vill du att jag ska svara?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0